Як потрібно харчуватися під час епідемії?

Найголовніше - це не подаватися паніки, бо під час стресу у вас підіймається рівень гормону кортизолу.


Після того як ми прибрали стрес нам необхідно перевірити запаси у кухонних шафах і в морозильній камері, потім відправлятися за продуктами.


Основу вашого раціону має становити білок, не тільки тваринного походження, а й рослинного. Якщо ви постійно їли свинину, то вам варто зменшити її споживання, через вміст жирів.
Зверніть особливу увагу на каші з високим вмістом протеїну - маш, сочевиця, горох, нут.


Збагатіть свій харчовий кошик продуктами, які містять - поліфеноли. Завдяки складу саме даний клас речовин дозволяє знизити запальні процеси та допомогти імунній системі боротися з вірусами та бактеріями. Найвідоміші джерела це - чорний чай, шоколад, оливки, трави, спеції, горіхи, яблука, цитрусові і боби.


Бо вибір овочів в ранній весняний період дуже обмежений, але слід пам'ятати, що вибирати потрібно тільки ті овочі, в яких ви впевнені. Не сезонні овочі, вирощені в теплицях на нітрати, більше зашкодять, ніж принесуть користь. Тому краще вживати заморожені овочі. Самі корисні овочі для зміцнення імунітету - буряк, броколі, чорна редька, морква, цвітна капуста.


Не варто також забувати про заморожені ягоди. Концентрація мікроелементів, що володіють імуномоделювальним ефектом, в них просто зашкалює. Найкраще їсти чорницю, малину, чорну смородину, вишню.
Ще один продукт, на який варто звернути зараз увагу, це овес.


Як і інші багаті бета-глюканів злаки, овес зміцнює імунітет. Дослідження показали, що бета-глюкан діють як імуномодулятори та допомагають збалансувати імунну систему. З круп найбільш корисні гречка і вівсянка.
Як ви помітили правильне харчування не тільки корисне, але і ще і стимулює вашу імунну систему для захисту від вірусів.